Art Revue '93

Nemzetközi Iparművészeti és Formatervezői Fesztivál

A fesztivál a Budapest Kongresszusi Központban került megrendezésre 1993. december 9-12. között.

A rendezvényhez hasonló korábban nem volt Magyarországon. A rendszerváltás utáni környezetben bátor és újszerű kezdeményezés volt egy olyan program életre hívása, amelynek a korábbi vasfüggönyön innen nem volt előképe. (Ma már oly’ természetes, hogy van egy éves periodicitású Design Hét Budapesten.)

A nehézséget egyebek között az jelentette, hogy magánkezdeményezésként nem állt mögötte széleskörű állami anyagi támogatás, ez leginkább az „engedélyek, a jóváhagyások” formájában nyilvánult meg; ez pedig annak volt köszönhető, hogy a védnökök között felsorakozott szinte valamennyi aktuális miniszter (Dr. Kádár Bélától Dr. Mádl Ferencig) és védnök volt Soraya von Stubenberg a Sotheby’s magyarországi képviselője.

A fesztivál számos tehetséges ismert és pályakezdő tervezőnek kínált bemutatkozási lehetőséget. A programot egy nagy ívű díjátadó és divat gála tette még rangosabbá.

 

A fesztiválhoz kiterjedt arculat készült a kommunikációs nyomtatványoktól a katalóguson át a helyszíni arculatig. Egy 30 mp-es animációs reklámspot is készült.

Arculatterv és spot forgatókönyv: Futó Tamás

 

Az Art Revue ’93 főszervezője: Pallavicini Stúdió (Pallavicini Ágota)

Művészeti igazgató: Futó Tamás

A gála rendezője: Náray Tamás